Уют и спокойствие
Вижте всички статии

Как да почистваме и поддържаме килимите и пътеките си

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

Например, релефни килими или рошави килими Шаги са малко по-особен вид килими, те се характеризират с по-дълъг косъм и създават малко повече грижи, когато стане дума за поддръжка и почистване. Нека да разгледаме подробно как можете да ги поддържате и почиствате сами.

За да постигнем всичко това с ваша помощ е необходимо да спазваме изброените по-долу указания!

 

 

Повечето килими са застъпвани с тежка мебел след преместването им се получават вдлъбнатини по килима.Този тип вдлъбнатини се премахват с помощта на не твърда четка, с която се изчеткват вдлъбнатините до възвръщането на красивия външен вид след което се почиства с прахосмукачка.

Върху килима прахоляк, косми или подобни с течение на времето се натрупват до основата, което много затруднява почистването му. За да предотвратим това натрупване, трябва по-често или периодично да се почиства. Поне веднъж седмично.

Обичайте килимите си, не използвайте старите бабешки методи като тупане.Уврежда се структурата на самият косъм. Почиствайте с прахосмукачка, по посока на косъма, за да няма съпротивление за ваше улеснение.

При мокрото почистване да не се прекалява с водата и препарата за килими. Не употребявайте чист концентрат-препарат за килими. Преди употребата на препарата за килими разредете с вода и разпенете. Почистването се извършва само с пяната, след което се изплаква с влажна кърпа и подсушава.

При разливане или попадане на петно върху килима е нужна бърза реакция от ваша страна. Полученото петно първо се подсушава с помощта на суха кърпа или салфетка без да се втрива. Ако втривате има вероятност петното да достигне до основата на килима, след което премахването става много трудно. Подсушеното петно се изсмуква с помощта на прахосмукачка. Подготвя се пяната от препарата за килими, почиства се въпросното място, изплаква се с влажна кърпа след това се подсушава  и се прахосмукира за да придобие красивия си външен вид. Ако не се получи от първият път,повторете действието.

Ако имате конкретен проблем, моля свържете се с нас или ни посетете магазините ни!

Статията е обект на авторско право!

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари